CWS
Toon me alle vacatures van CWS!

Arbeidsvoorwaarden bij CWS

Primaire Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsduur:
Nieuwe medewerkers ontvangen bij indiensttreding een contract voor bepaalde tijd. Bij een fulltime dienstverband is er sprake van een 40-urige werkweek.

Deeltijdarbeid:
Deeltijd in dienst treden bij CWS is zeker mogelijk op voorwaarde dat de functie dit toelaat. Vormen van deeltijd werken zijn: minder uren of minder dagen.

CAO:
Binnen CWS is de Collectieve Arbeids Overeenkomst voor Textielverzorging van toepassing.

Beloning:
De CAO-loonschalen gelden voor een aantal functies binnen het bedrijf. Voor functies die naar aanleiding van functiewaardering boven de CAO-schalen vallen, heeft CWS zelf loonschalen ingesteld.

Vakantietoeslag:
Medewerkers van CWS ontvangen 8,33% vakantietoeslag.

Eindejaarsuitkering:
CWS kent een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van het vaste bruto jaarsalaris.

Verlof:
Op basis van een fulltime dienstverband hebben medewerkers recht op 25,5 vakantiedag (=204 uren).

Pensioen:
Medewerkers die in dienst treden bij CWS worden automatisch opgenomen in het eigen pensioenfonds. De regeling is een middelloonregeling met een opbouwpercentage van 1,657% per jaar. Tevens draagt CWS flink bij aan de pensioenpremie.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Variabele beloning:
Medewerkers in sales functies worden naast hun salaris ook beloond met provisie. De hoogte van de provisie is gekoppeld aan de behaalde kwartaaltargets. Er wordt gewerkt met vaste voorschotprovisies.

Medewerkers in service functies worden beloond met een variabele beloning, die gekoppeld is aan een Punten Kwaliteits Systeem en de leverbetrouwbaarheid. Dit systeem is gebaseerd op zowel kwantitatieve punten (welke handelingen voert de medewerker uit bij de klant, hoeveel spoedmeldingen komen er vanuit de klant) als kwalitatieve punten (bijvoorbeeld ziet de medewerker er verzorgd uit).

Wasserij medewerkers krijgen een variabele beloning die gebaseerd is op een bepaald aantal gewassen handdoekrollen per uur.

Afhankelijke van de functie is er een bonusregeling van kracht voor medewerkers en managers van CWS. De hoogte van de bonus is afhankelijk van het behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen.

Reiskostenvergoeding: € 0,13 per kilometer.

Leaseauto:
Afhankelijk van de functie kunnen medewerkers in aanmerking komen voor een leaseauto. Afhankelijk van de te bekleden functie zijn de volgende automerken te bestellen: Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. In de servicefuncties krijgen medewerkers een servicebus, voorzien van belettering, voor woon- werkverkeer. Voor alle medewerkers met een leaseauto heeft CWS een inzittendenverzekering afgesloten.

Vergoedingen:
Afhankelijk van de functie zijn de volgende vergoedingen mogelijk:
• Onkostenvergoeding
• Telefoonkosten vergoeding

Mobiele telefoon:
Medewerkers in sales functies, service functies en die voor het uitoefenen van hun functie mobiel bereikbaar moeten zijn, komen in aanmerking voor een mobiele telefoon.

Studiekostenregeling:
De studiekostenregeling van CWS biedt medewerkers de mogelijkheid om voor bepaalde studies een (gehele) vergoeding te ontvangen.

Collectieve ziektekostenverzekering:
CWS heeft een collectiviteitcontract afgesloten met CZ. Medewerkers kunnen gebruik maken van deze verzekering met een korting van 7% op het basispakket en 10% korting op aanvullende pakketten.

ANW Hiaatverzekering:
CWS biedt voor haar medewerkers een collectieve ANW-hiaatverzekering aan. De medewerker verzekert zich voor een jaarbedrag van €13.646 (2009) dat de partner uitgekeerd krijgt tot zijn/haar 65-jarige leeftijd of bij eerder overlijden van de partner.

Collectieve particulieren verzekeringen:
CWS biedt haar medewerkers samen met de firma AON diverse particulieren verzekeringen (inboedel, auto, opstal en rechtsbijstand) aan met aantrekkelijke voorwaarden.

Aanbrengpremie:
Als een medewerker van CWS iemand aanbrengt als nieuwe medewerker heeft deze recht op een vergoeding van maximaal €1.000,- bruto.

Personeelsvereniging:
Binnen CWS is een personeelsvereniging actief die regelmatig leuke en ontspannende activiteiten organiseert voor personeelsleden die lid zijn van de personeelsvereniging. Speciaal voor medewerkers heeft CWS geregeld aanbiedingen voor evenementen, pretparken zoals Koningin Juliana Toren, hotels, musicals etc.